Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Agnieszka Hyży to żona popularnego polskiego wokalisty,...
fot. AKPA/Podlewski

Zaczynały jako miss piękności, a dziś są najpopularniejszymi gwiazdami telewizyjnymi. Zobacz, którym Polkom udało się zrobić karierę

Agnieszka Hyży to Miss Śląska 2005 i finalistka wyborów Miss Polski 2005

Agnieszka Hyży to żona popularnego polskiego wokalisty, wcześniej zaręczona była z Marcinem Mroczkiem. Jej panieńskie nazwisko to Popielewicz. Jako młoda dziewczyna dotarła do finału Miss Polski, a w 2006 roku była reprezentantką Polski podczas wyborów Miss Tourism International w Chinach. Swój debiut telewizyjny miała jeszcze przed konkursami piękności, ale to one przyczyniły się do rozwoju jej kariery. Pracowała przy programie Tele 5 „The Club”, ale „Się kręci” sprawiło, że stała się jeszcze bardziej rozpoznawalna. Prowadziła również produkcje: „Gwiezdny Cyrk”, „Grunt to rodzinka” i konkurs piękności Miss Intercontinental 2008. Współpracowała z Polsatem przy „Twoja Twarz Brzmi Znajomo” i „Dancing with te stars”. Wielokrotnie prowadziła imprezy m.in. Sopot TOPtrendy Festiwal, Sopot Top of the Top Festival, Polsat SuperHit Festiwal i koncerty sylwestrowe. W 2020 założyła z Anną Zofią Powierżą wydawnictwo How2.

Zobacz również

Osobowość Roku 2023 w powiecie radomskim. Poznaj nominowanych w kategoriach

Osobowość Roku 2023 w powiecie radomskim. Poznaj nominowanych w kategoriach

Nowa Rada Miejska w Birczy i nowy burmistrz rozpoczęli IX kadencję

Nowa Rada Miejska w Birczy i nowy burmistrz rozpoczęli IX kadencję

Polecamy

Liczba lekcji religii zostanie ograniczona? Minister edukacji zapowiada

Liczba lekcji religii zostanie ograniczona? Minister edukacji zapowiada

Uwodzicielskie perfumy na lato. Wszyscy będą pytać, czym pachniesz

Uwodzicielskie perfumy na lato. Wszyscy będą pytać, czym pachniesz

Sałatka z San Francisco do obiadu. Przepis z Glukozowej Rewolucji

Sałatka z San Francisco do obiadu. Przepis z Glukozowej Rewolucji