Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Rozkrój strąki papryki na pół (w przypadku papryczek chili...
fot. Bru-nO/pixabay.com

Te warzywa na grilla są najsmaczniejsze! Sprawdź, które wybrać i ile minut piec je na ruszcie. Zobacz sposoby na pyszne grillowane warzywa

Papryka

Rozkrój strąki papryki na pół (w przypadku papryczek chili można zostawić je w całości), usuń palcami gniazdo nasienne, rozkrój ew. na połówki. Grilluj 8-10 min (na średnio rozgrzanym ruszcie), obracając w trakcie pieczenia. Paprykę do szaszłyków pokrój natomiast w kawałki o boku ok. 3 cm. Czas pieczenia często zależy wtedy od pozostałych składników, jednak nic się nie stanie, jeśli warzywo to po przygotowaniu całości będzie wciąż jędrne czy zbyt miękkie.

Zobacz również

Grom Nowy Staw awansował do finału wojewódzkiego Pucharu Polski

Grom Nowy Staw awansował do finału wojewódzkiego Pucharu Polski

Ostróda, kameralne Mazury z wszystkimi wygodami

Ostróda, kameralne Mazury z wszystkimi wygodami

Polecamy

Opinie o maturze 2024: matematyka poszła gładko

Opinie o maturze 2024: matematyka poszła gładko

Ten trening pozwoli ci ukoić nerwy. Odpręży twoje ciało i umysł

Ten trening pozwoli ci ukoić nerwy. Odpręży twoje ciało i umysł

Tym deserem zajadaliśmy się w PRL. Jest pyszny i prosty do zrobienia

Tym deserem zajadaliśmy się w PRL. Jest pyszny i prosty do zrobienia