Przy eleganckim długim stole ustawionym wzdłuż sopockiego mola pojawią się między innymi sławy kulinarne, członkowie Slow Food International i Polska, szefowie kuchni ok 50-ciu restauracji z Trójmiasta, Kaszub i innych rejonów Polski, artyści, celebryci, blogerzy kulinarni, grupa skandynawskich dziennikarzy kulinarnych, młodzi zdolni pasjonaci gotowania.
Pierwszy dzień Slow Food Festival 2014 w Sopocie za nami [ZDJĘCIA]
Wszyscy respektując zasady Slow Food oraz założenia festiwalowego menu, na które składają się: ryby bałtyckie, atlantyckie i słodkowodne oraz truskawka kaszubska - będą serwowali pyszne degustacyjne przekąski dla wszystkich gości.
Każdy z odwiedzających będzie mógł degustować potrawy po zakupieniu za symboliczne 5 zł kuponu (karnety na 5 degustacji do kupienia na molo w biurze festiwalu).
Na stole wśród wielu propozycji kulinarnych znajdą się:
dania z ryb bałtyckich, atlantyckich i słodkowodnych
dania z owoców morza
dania z wołowiny, jagnięciny, wieprzowiny
dania greckie, japońskie, francuskie, włoskie, marokańskie, tajskie, hiszpańskie, polskie, szwedzkie, norweskie
dania egzotyczne
dania vegańskie i wegetariańskie
zupy
różnorodne wypieki, słodycze, desery
soki, napoje, wody
firmowa potrawa kurortu tzw. „Sopocki śledzik”
wiele unikatowych produktów z regionu
Seria pożarów Premier reaguje
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?