Do niedawna bar mieścił się przy ul. Królowej Jadwigi. W roku 2006 został przeniesiony na drugą stronę Monciaka. Kebab, szałerma czy kubba to specjalności lokalu, wyborny smak egzotyki w kurorcie.
Lokal założył w 1970 roku obywatel Iraku - Mochej Alnakshabandi. Obecny właściciel Izat Alkhatab też jest Irakijczykiem i tradycję słynnego Sopockiego Kebabu kultywuje. Popularnością cieszy się tu oryginalny kebab, zwany szisz kebab, czyli kebab na bagnecie (szpicrucie do grilla). Mielone mięso formuje się i wolno opieka. Podaje w bułce, z ogórkami, sałatą. Tak serowowany jest kontynuacją tradycji sprzed lat.
Ludzie wracają tu jak do domu. Ci, którzy przed laty przychodzili tu na kebab, dziś przyprowadzają na kebab swoje dzieci albo i wnuki. To miejsce dobrych wspomnień wielu pokoleń.
Kliknij i sprawdź aktualne wyniki głosowania na Najlepszy Lokal w Sopocie
META nie da ci zarobić bez pracy - nowe oszustwo
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?