Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Slow Food Festival w Sopocie. Kucharze z całej Polski zjadą nad morze

anie
mat.prasowe
26 maja do Sopotu zawita nowa impreza kulinarna, która na stałe ma znaleźć się w kalendarzu imprez. Podczas Slow Food Festival na sopockim Molo pojawi się długi stół, który będzie zastawiony potrawami.

Przy długim stole, który będzie ustawiony wzdłuż sopockiego Molo pojawią się znani kucharze, artyści, samorządowcy oraz młodzi zdolni pasjonaci gotowania. Goście będą serwowali potrawy slow food. Swój udział potwierdzili m.in.: Borys Szyc, Tomasz Jakubiak, Anna Męczyńska.

- Różnorodność potraw zaspokoi najwybredniejsze gusta. Przy jednym stole będzie można spróbować wariacje festiwalowe ok dwudziestu szefów kuchni z najciekawszych restauracji, które wyraziły chęć udziału. Każdy z nich przygotuje autorskie interpretacje dań w oparciu o przekazane przez organizatorów produkty - wyjaśnia Magdalena Jachim z biura prasowego Urzędu Miasta w Sopocie. Aby spróbować pięciu potraw trzeba będzie zapłacić 25 zł. Wśród propozycji kulinarnych pojawią się m.in. makarony robione na miejscu, dania z bałtyckich ryb.

Oprócz typowo polskich potraw pojawią się dania z kuchni afrykańskiej, greckiej czy japońskiej.
Nie zabraknie również firmowej potrawy kurortu tzw. „Sopockiego śledzika” i wiele pysznych produktów z regionu.

Imprezie towarzyszyć będzie targ rybny. Do bocznej tzw. Ostrogi Molo podpłyną rybacy od których będzie można kupić świeżą rybę prosto z kutra.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Rewolucyjne zmiany w wynagrodzeniach milionów Polaków

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Wróć na sopot.naszemiasto.pl Nasze Miasto