Śledzie w różnych wersjach należą do ulubionych dań w moim domu.
Czas : 10 minut
Składniki :
4 płaty śledzia w oleju
½ cebuli
2 korniszony
10 marynowanych grzybów
pieprz mielony
Śledzie odsączyć z oleju i pokroić w kawałki. Cebulę , korniszony i grzybki pokroić w kostkę . Wymieszać korniszony z cebulą . Śledzie ułożyć na warstwie korniszonów z cebulą .Posypać pieprzem .Obłożyć marynowanymi grzybami. Zostawić na godzinę .
Najlepiej smakują z razowym pieczywem
Przepis: Babciagramolka-Bunia
Więcej przepisów jest na stronie: Potrawy wigilijne
Więcej przepisów jest na stronie: Dania świąteczne
Pasztet z białej fasoli
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?