Inspiracją dla restauratorów są podróże i różnorodność kultur. Z różnych stron świata przywożą nie tylko nowe smaki, przyprawy, muzykę, kolory i doświadczenia, ale także niezapomniane wspomnienia, również kulinarne i pobrane zagranicą nauki, m.in. sztukę komponowania tradycyjnych marokańskich tażinów czy przygotowywania posiłków w piecu tandoor, dzięki czemu w restauracji Rucola można spróbować hinduskich mięs serwowanych na wiszących nad stołami szpadach.
KLIKNIJ I GŁOSUJ!
Kucharze nie boją się także nowatorskich połączeń, bo fusion to sztuka wielkiej wyobraźni. Egzotyczne dania wymagają specjalnej oprawy i dlatego barmani ułożyli niezwykłą kartę win, z których każde posiada swoją własną historię i charakter. Każda wizyta to kulinarna podróż w nieznane...
Jaki alkohol wybierają Polacy?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?