3 z 12
Poprzednie
Następne
Oto najlepsze zalewy do ogórków. 10 przepisów, których mogłeś nie znać. Jak przygotować zalewę do ogórków? Sprawdź TOP 10! [28.07.2023 r.]
Ogórki z miodem
Składniki
4 kg zielonych ogórków, 5 szklanek wody, 2 i 1/2 szklanki octu, 2 szklanki cukru, sól, koper, gorczyca, miód, chrzan, czosnek.
Sposób przygotowania:
Ogórki obierać i pokroić na ćwiartki, posolić i odstawić na 2 godziny. Z wody cukru i octu przygotować zalewę i ostudzić. Z ogórków odlać wodę i przełożyć je do słoików, dodać koper, chrzan, czosnek, gorczycę. Zalać ogórki zalewą i do słoika dodać po łyżeczce miodu. Słoik zakręcić i gotować przez 2 minuty od momentu zagotowania.