Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jedzenie produktów bogatych w cukier powoduje gwałtowny skok...
fot. simpson33/123rf

Korzyści z odstawienia cukru jest naprawdę wiele. Sprawdź, co się stanie, gdy zrezygnujesz ze słodkości. Zyskają zęby, skóra i sylwetka

Wyrównanie poziomu cukru we krwi

Jedzenie produktów bogatych w cukier powoduje gwałtowny skok poziomu glukozy we krwi, a następnie jej równie gwałtowny spadek. Takie skoki insuliny mogą prowadzić do zachorowania na cukrzycę typu 2 i do rozwoju insulinooporności.

Ustabilizowanie poziomu cukru i insuliny we krwi u osób zdrowych jest zauważalne już w krótkim czasie od ograniczenia spożywania sacharozy.

Zobacz również

Nowa fala zachorowań. Uwaga na epidemię!

Nowa fala zachorowań. Uwaga na epidemię!

Stal Rzeszów prowadziła 2:0, ale nie wygrała piąty raz rzędu

Stal Rzeszów prowadziła 2:0, ale nie wygrała piąty raz rzędu

Polecamy

Czy pies może lecieć samolotem w kabinie? Te linie mają nawet menu dla pupila

Czy pies może lecieć samolotem w kabinie? Te linie mają nawet menu dla pupila

Serial Fallout powróci z nowym sezonem! Są powody do radości

Serial Fallout powróci z nowym sezonem! Są powody do radości

Już 800 szkół w nowym programie. Trwa pilotażowy nabór

Już 800 szkół w nowym programie. Trwa pilotażowy nabór