12 z 16
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Połówki jaj ugotowanych na twardo można wypełnić zdrową...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/6b/1a/60646685a0a13_o_large.jpg)
fot. alex9500/123RF
Najzdrowsze jajka wielkanocne. Pyszne jajka na świąteczne śniadanie przygotujesz według naszych przepisów. To nie tylko jajka faszerowane!
Jajka faszerowane z brokułem
Połówki jaj ugotowanych na twardo można wypełnić zdrową pastą o intensywnym kolorze, najlepiej z żółtek i zielonych warzyw, takich jak szpinak (ugotowany i odciśnięty z wody), brokuł (najlepiej na parze, gdyż wtedy zachowuje pełnię smaku), rukola czy zioła, np. natka. Składniki w tym kolorze warto też ze sobą łączyć. Dekoracją mogą być np. pokruszone plasterki podsmażonego i osączonego z tłuszczu bekonu.