W najbliższą niedzielę, 25 listopada o godz. 12 odbędzie się gotowanie z łososiem i figą w roli głównej:
Przystawka:
Flambirowane płatki łososia wędzonego ułożone na soczystej rukoli z czosnkiem i figami z cytrynowym winegret
Danie główne:
Dzwonki z łososia duszone w białym winie z imbirem, czosnkiem ułożone na tagliatelle z kolorowych warzyw i figami
Deser:
Karmelizowane figi z likierem pomarańczowym i rozmarynem
Każde live cooking ma swój temat przewodni. I tak bohaterami niedzielnych spotkań była już gęsina, dynia, owoce morza, kasztany, śliwki… wszystko zależy od pory roku, dostępności świeżych produktów czy sugestii gości.
Kulinarne show w Zatoce Sztuki zyskuje sobie coraz więcej sympatyków, którzy odkrywają w sobie radość gotowania. Goście zadają pytania, a zafascynowane dzieci obserwują magię powstawania potraw. Kucharze traktują gotowanie jak prawdziwą sztukę, łączą w niebanalny sposób smaki, a dania przyrządzane i podawane są w nietuzinkowy sposób, podpalane czy ozdabiane jadalnymi kwiatami.
Live cooking jest też doskonałym uzupełnieniem spotkań firmowych czy eventów, integrując ich uczestników wokół wspólnego gotowania.
Wstęp na niedzielne live cooking jest otwarty i bezpłatny, a informacje o najbliższych spotkaniach z gotowaniem na żywo można znaleźć na stronie www.mcka.pl oraz na profilu "Restauracja w Zatoce Sztuki" na facebooku.
echodnia Drugi dzień na planie Ojca Mateusza
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?