MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze. Po ostatnim zdjęciu przejdziesz na i.pl.
Poprzednie
Przejdź na i.pl
Przesuń w prawo aby przejść na i.pl
Eugénie Brazier ( 1895-1977) to pierwsza szefowa kuchni,...
fot. Wikipedia, domena publiczna

Kulinarne rewolucjonistki. Poznaj 5 niezwykłych kobiet, które zmieniły oblicze gastronomii

Eugénie Brazier ( 1895-1977) to pierwsza szefowa kuchni, która zdobyła 3 gwiazdki Michelin. Uznawana jest powszechnie za matkę nowoczesnej kuchni francuskiej. Dzięki swoim osiągnięciom ustanowiła Lyon jako kulinarną stolicę Francji.

Zobacz również

Parada motocyklowa na Dniach Jędrzejowa. Ulicami przejechała kawalkada stu maszyn

Parada motocyklowa na Dniach Jędrzejowa. Ulicami przejechała kawalkada stu maszyn

„Bez znieczulenia”  Andrzej Grajewski:  Urodzeni po to, żeby wygrywać

„Bez znieczulenia” Andrzej Grajewski: Urodzeni po to, żeby wygrywać

Polecamy

Truskawki z bazaru zdrowsze niż te z Lidla czy Biedronki? Zobacz wyniki testu

GORĄCY TEMAT
Truskawki z bazaru zdrowsze niż te z Lidla czy Biedronki? Zobacz wyniki testu

Życie z miastenią. Z tyłu głowy zawsze jest strach, że to wszystko wróci...

Życie z miastenią. Z tyłu głowy zawsze jest strach, że to wszystko wróci...

Ci, którzy na statkach wyruszyli na morze - holenderskie mariny w epoce baroku

Ci, którzy na statkach wyruszyli na morze - holenderskie mariny w epoce baroku