Na tegorocznym jarmarku pojawiło się wielu producentów z różnych stron Polski. Każdy prezentuje bogatą w tradycję ofertę kulinarną. Górale z Ochotnicy serwuą prawdziwą pienińską juchę, kwaśnicę, długo dojrzewające sery, bunce, bryndzę, przetwory góralskie, wypieki i wiele innych smaków. Kaszubi postawili olbrzymie stoisko ze świeżymi i wędzonymi rybami oraz przetworami z ryb.
Czytaj też: Sopocki Jarmark Świąteczny 2016. Co przygotowało miasto?
Są też stoiska z gotowymi prezentami, upominkami, dekoracjami, zabawkami. Dobrze zjemy także na miejscu. Kilkanaście restauracji oferuje mnóstwo kulinarnych atrakcji w atmosferze świątecznej muzyki, zapachów, grzańca i bożonarodzeniowego nastroju.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?