MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Grzybów przeznaczonych do suszenia nie myjemy (po zmoczeniu...

Jak przygotować grzyby krok po kroku? Suszenie, gotowanie, mrożenie. Proste sposoby na przygotowanie grzybów do spożycia

Grzybów przeznaczonych do suszenia nie myjemy (po zmoczeniu raczej zgniją niż wyschną). Wybieramy największe okazy. Odcinamy nóżki, kapelusze zaś kroimy na paski grubości palca. Pokrojone paski wkładamy do suszarki do grzybów. Przy ładnej pogodzie możemy nawlec je na nitki i powiesić na słońcu. Jeśli nie posiadamy suszarki, układamy grzyby w piekarniku (na kratce) i ustawiamy 80°C z nawiewem. Grzyby suszymy do momentu, gdy zaczną szeleścić. Gotowe przekładamy do słoika.

Zobacz również

13. Bieg im. Księdza Damrota w Pilchowicach: Padł rekord frekwencji! ZDJĘCIA

13. Bieg im. Księdza Damrota w Pilchowicach: Padł rekord frekwencji! ZDJĘCIA

Dzień Dziecka z UFO i żołnierzami US Army na Szałe

Dzień Dziecka z UFO i żołnierzami US Army na Szałe

Polecamy

Przegląd tygodnia od 26.05 w Łebie

Przegląd tygodnia od 26.05 w Łebie

Tygodniowy przegląd prasy w Woźnikach, (26.05-1.06.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Woźnikach, (26.05-1.06.2024)

Przegląd tygodnia od 26.05 w Żarkach

Przegląd tygodnia od 26.05 w Żarkach