Formuła konkursu kulinarnego miał nie tylko służyć integracji, lecz również propagować wśród uczestników i gości zdrowe i racjonalne odżywianie osób w różnym wieku.
Przygotowywane przez uczestników konkursu potrawy oceniali specjalnie na te okazję powołane jury: Alina Cysewska - Dyrektor Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Sopocie, Agnieszka Cysewska – Dyrektor Domu Pomocy Społecznej w Sopocie oraz ks. Tomasz Kossewski - Dyrektor Domu Hospicyjnego Caritas im. Św. Józefa w Sopocie.
Motywem dominującym spotkania były… kury. Uczestnicy mogli nie tylko skosztować potraw z drobiu, lecz również zrobić sobie zdjęcia w „foto kurniku” i obejrzeć wystawę żywych kur Wojciecha Myślisza z Pucka.
Dodatkowymi atrakcjami były pokazy tańca oraz konkursy zręcznościowe i z zakresu wiedzy kulinarnej.
Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?