MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki na kapustę wigilijną:...
fot. pixabay.com

12 potraw wigilijnych, które powinny znaleźć się na świątecznym stole. Zobacz, o jakich daniach nie możesz zapomnieć

5. Kapusta wigilijna z suszonymi grzybami

Składniki na kapustę wigilijną:

1 kg kapusty kiszonej
50 g grzybów suszonych leśnych moczonych kilka godzin w wodzie
1 cebula
sól i pieprz do smaku

Jak przygotować kapustę wigilijną?

Zacznij od przygotowania grzybów. Odcedź je z wody, w której moczyły się przez kilka godzin lub całą noc i wypłucz. Ponownie zalej świeżą wodą i gotuj ok. 40 min.

Ugotowane grzyby odcedź, zachowując wodę z ich gotowania.

Kapustę odciśnij i jeśli jest bardzo kwaśna to ją wypłucz. Zalej kapustę wodą z grzybów i gotuj do miękkości ok. 45 min. Odcedź.
Kapustę i grzyby drobno posiekaj.
Posiekaj i podsmaż cebulę, dodaj kapustę i grzyby i chwilę podsmaż. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

Zobacz również

Nowy kiosk profilaktyczny w siedzibie NFZ. Korzystaj bezpłatnie i bez limitu!

Nowy kiosk profilaktyczny w siedzibie NFZ. Korzystaj bezpłatnie i bez limitu!

Tłumy fanów na koncercie Bryskiej w Łęczycy. Zobacz ZDJĘCIA z imprezy

Tłumy fanów na koncercie Bryskiej w Łęczycy. Zobacz ZDJĘCIA z imprezy

Polecamy

Polska na dnie rankingu czystości kąpielisk! Alarmujące wyniki raportu UE

Polska na dnie rankingu czystości kąpielisk! Alarmujące wyniki raportu UE

Czy nauczyciele pracują w piątek po Bożym Ciele? Wyjaśniamy

Czy nauczyciele pracują w piątek po Bożym Ciele? Wyjaśniamy

Jak głosować w wyborach poza miejscem zamieszkania?

Jak głosować w wyborach poza miejscem zamieszkania?