Tegoroczna edycja będzie największa - zapowiadają organizatorzy. Ponad sześćdziesiąt restauracji (..i ciągle się zgłaszają). Kilkudziesięciu wystawców i gotujących przyjaciół. Organizatorzy szykują niespodzianki. Jedną z nich jest potwierdzony przyjazd ekipy z Faviken (Szwecja). To obecnie jedna z najsłynniejszych restauracji na świecie. Szwedzi przyjadą do Sopotu na zaproszenie Hotelu Sopot i razem z szefem kuchni restauracji No.88 zaprezentują się w dwóch miejscach na Molo w trakcie festiwalu i wieczorem w restauracji podczas autorskiej, biletowanej kolacji degustacyjnej.
Slow Fest Sopot 2017 - MOLO w Sopocie pomost spacerowy
24-25 czerwca (sobota - niedziela)
godz. 11.00 - 18.00
Czego możemy się spodziewać na Slow Fest Sopot 2017?
80 renomowanych restauracji z całego Pomorza
200 kucharzy, artystów, pasjonatów - przyjedzie m.in. Makłowicz, Tymon Tymański, Reni Jusis, Przemek Bluszcz
70000 porcji degustacyjnych
2000 kg ryb bałtyckich i atlantyckich
500 kg ryb z kaszubskich jezior i rzek
500 kg produktów regionalnych
1500 kg warzyw
1000 kg owoców
10000 porcji słodyczy
2000 litrów soków
degustacja piw regionalnych, cydrów oraz win polskich i włoskich
a także wykłady, warsztaty, pokazy kulinarne*
Porcja degustacyjna - 5 zł
Podczas imprezy obowiązują standardowe zasady wejścia na część drewnianą, tzn. bilety normalne (8 zł), ulgowe (4 zł) i rodzinne (18, 19 lub 20 zł).
Posiadacze Karty Sopockiej wchodzą za darmo po okazaniu karty z dokumentem tożsamości.
Slow Fest Sopot. Jak było w poprzednich latach?
Kalendarz siewu kwiatów
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?