- Na swoim blogu prowadzę cykl recenzji "Kulinarne relacje z Trójmiasta" - mówi Klaudia Sroczyńska. - Opisuję tam lokale gastronomiczne warte odwiedzenia. Po wizycie w Rondlu postanowiliśmy zorganizować spotkanie blogerek właśnie tu.
Przed paniami postawiono trudne zadanie. Na stół trafiały kolejne popisowe dania restauracji, które blogerki skrupulatnie fotografowały. Uczestniczki kolacji musiały spróbować wszystkiego po kolie. Po degustacji przyszła pora na dyskusję o potrawach i ewentualnych zmianach w przepisach.
Później trójmiejskie blogerki dobrały się w pary, aby wspólnie stworzyć dania, które pojawią się w karcie restauracji.
Uczestniczkami spotkania były:
* Martyna i Monika Ciemieckie (Kaku Fashion Cook),
* Klaudia Sroczyńska (Dusiowa Kuchnia),
* Małgorzata Dzięgielewska (Pieprz czy Wanilia),
* Ewa Romańska-Cieślińska (Moje Twory Przetwory),
* Jola (Pyszna Kuchnia) i
* Monika Cudna (Kuchenne Zabawy).
Przepisy polecane przez trójmiejskie blogerki kulinarne znajdziecie w sobotnio-niedzielnym, papierowym wydaniu "Dziennika Bałtyckiego" – w Magazynie na Weekend
Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?